Guide: Sådan finder du den rigtige lænestol

Guide: Sådan finder du den rigtige lænestol

Guide: Sådan finder du den rigtige lænestol

Guide: Sådan finder du den rigtige lænestol

Hvad har du aller mest brug for, når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag? De fleste vil sige, at de har brug for at læne sig tilbage, smide fødderne op og slappe helt af med en frisk kop kaffe, en god bog eller tv’et der kører. I den situation, er en god og komfortabel lænestol nærmest et must, så både krop og sind kan lade op til en ny dag i morgen.

Men hvad er den rigtige lænestol til dig?

Lænestole er lige så unikke som du er, og det kan derfor være svært at finde frem til den helt rigtige lænestol. Der er et utal af funktioner og generelle faktorer, der skal overvejes inden du køber. Først og fremmest er der et helt grundlæggende behov for en stol, som du sidder godt, afslappet og ergonomisk korrekt i. Dernæst skal du overveje om du har brug for en ”almindelig” lænestol, eller om du har brug for en multifunktionel stol. Skal stolen være betrukket med stof, eller passer ægte læder bedre til dig? Ønsker du en ægte flyder, som du kan falde hen i, eller en let og elegant lænestol der nydes over en kop kaffe? Foretrækker du maksimal siddekomfort og korrekt ergonomi, design eller vil du have en ergonomisk og æstetisk flot lænestol i én?

Der er mange ting at tage højde for, overveje og huske, før du vælger din næste lænestol. I dette indlæg vil jeg forsøge at svare på en række af de tvivlsspørgsmål, der kan opstå i jagten på den perfekte lænestol.

Indholdsfortegnelse

  1. Hvad er formålet med din lænestol?
  2. Enkeltstående eller sammen med øvrigt møblement?
  3. Lænestol med høj eller lav ryg?
  4. Stor eller lille lænestol?
  5. Lænestol i stof eller læder?

Hvad skal din lænestol primært bruges til?

Når du skal have en ny lænestol, er noget af det vigtigste at starte med at overveje, hvad den egentlig skal bruges til. Det er ret vigtigt, hvis du skal have den bedste lænestol til lige netop dig, at du er bevidst om hvad dens primære formål er. Skal den stå i hjørnet af stuen sammen med læselampen, hvor du kan fordybe dig i en god bog, eller skal den stå centralt i rummet sammen med dit nuværende møbel-setup og skabe rammerne om stuen sammen med en sofa og et sofabord?

Når du har det essentielle på plads, bliver det meget nemmere at vælge funktioner, æstetik, form og placering til stolen.

Skal din lænestol være en del af din nuværende møbelsammensætning eller enkeltstående indslag?

Når du skal købe nye møbler, uanset om det er en ny lænestol, sofa eller noget helt tredje, så er det essentielt at tage dine eksisterende møbler med i overvejelserne. Du har sandsynligvis allerede en fuldt møbleret stue, hvor der eksisterer en særlig stil. Det er vigtigt at finde en god lænestol, der ikke bare passer ind i designet, men også en stol der har den rette størrelse i forhold til dine øvrige møbler.

Det vil derfor sjældent være en god idé (eller give et særlig visuelt flot resultat), at anskaffe en stol med alt for store proportioner hvis du i forvejen har relativt små eller smalle møbler.

På den anden side, kan et bevidst valg om en lænestol i helt anderledes proportioner tage sig vældig godt ud, hvis hensigten er at netop dén stol skal være i fokus og ”råbe højt”. Det er ikke nødvendigvis størrelsen alene, men også i forhold til farver. Hvis den skal skille sig ud, vil det være en god idé at vælge nogle farver der står i kontrast til resten af møblementet, eller vælge en klassisk og stilren lænestol, hvis du i forvejen har meget moderne møbler. Omvendt kan det også fungere rigtig godt, hvis du har en klassisk indretningsstil at tilføre et moderne og ”larmende” møbel.

Lænestol med høj eller lav ryg?

Der er stor forskel på en lænestol med høj ryg og med lav ryg – både visuelt, men også siddestillingen. En lænestol med høj ryg er optimal for dig, der ønsker (eller er nødt til) at sidde i en oprejst stilling, eller hvis du ønsker en lænestol der omfavner dig hele vejen rundt. Et højt ryglæn sikrer dig en god siddekomfort, fordi du ikke sidder og krummer ryggen, hvilket kan give varige mén i form af ryg- og nakkegener.

Skal din lænestol være stor eller lille?

Som nævnt tidligere i indlægget, afhænger størrelsen af lænestolen af hvad dens primære formål er og hvordan rummet og det øvrige møblement ser ud. Dog er der nogle helt grundlæggende forskelle mellem store og små lænestole.

Skal din lænestol betrækkes med stof eller læder?

En lænestol i læder er et praktisk valg hvad angår rengøring. En læderstol er let at tørre af med en fugtig klud, hvis uheldet skulle være ude (har du børn eller børnebørn, kan det ske lidt oftere end man kunne ønske sig). Ægte læder er et utrolig stærkt materiale, som holder i utallige år og bliver næsten pænere med alderen efterhånden som det får lidt patina.

Lænestole i stof er et populært valg, fordi det giver dig mulighed for at få en stol i et stort udvalg af flotte og spændende farver. Stof er lettere modtagelig over for spildte væsker og lignende end læder er, men det kan hjælpes på vej med imprægnering som gør det lidt mere modstandsdygtigt.

Skal vi specialfremstille din næste lænestol?

Drømmer du om en flot og unik stol, der er specielt fremstillet til dig og dine unikke mål? Hos Farstrup Furniture bygger vi individuelle møbler, så du kan opleve glæden ved at sidde godt i en ergonomisk korrekt og æstetisk flot og stilren lænestol.

Vi har et stort udvalg af ergonomiske lænestole og lænestole med funktioner, som vi tilbyder et utal af tilpasningsmuligheder til. Alle vores møbler produceres på vores danske fabrik og består af ægte dansk møbelhåndværk. Med andre ord: Håndbyggede lænestole skab af mennesker til mennesker. Vi giver 10 års garanti på alle træstel.

En lille lænestol har et lettere udtryk og vil være mere mobil og nem at flytte rundt på. Fordelen er samtidig, at en lille lænestol ikke er lige så pladskrævende som en stor. En større og mindre mobil lænestol har dog også sine fordele, da de ofte vil have en højere grad af komfort, funktioner og større armlæn. De kræver derfor helt naturligt mere gulvplads.


Contact us

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.